Home Uncategorized • Waarom zou iedere ondernemer zakelijk moeten gaan sparen?

Waarom zou iedere ondernemer zakelijk moeten gaan sparen?

Ben jij ondernemer? Dan ben je waarschijnlijk al goed voorbereid. Ook al heb je een keer tegenslag, financieel heb jij je zaken al goed voor elkaar.

Zakelijk bankieren kan je daarbij helpen.

Denk bijvoorbeeld verder dan calamiteiten. Kijk vooruit en denk aan je pensioen. Door zakelijk te gaan sparen kun jij een mooi pensioen opbouwen.

 

Wat is zakelijk sparen?

De term “zakelijk sparen” heb je vast al eens voorbij horen komen. Zakelijk sparen is een vorm van sparen die speciaal bedoeld is voor ondernemers, ZZP-ers en bedrijven die (tijdelijk) geld over hebben en graag een buffer willen opbouwen. Bijvoorbeeld voor een financiële tegenvaller.

De buffer kan voor allerlei doeleinden dienen, zoals:

 • Doorbetaling tijdens het uitblijven van opdrachten;
 • Doorbetaling tijdens ziekte of andere gezondheidsproblemen;
 • Het uitbetalen van werknemers als er even geen inkomsten zijn.

En natuurlijk is het rijtje nog veel langer te maken. Zakelijk sparen heeft dus als belangrijkste voordeel: voorbereid zijn op de toekomst.

 

Zakelijke spaarrekening

Als ondernemer kun je bij de bank een zakelijke spaarrekening openen. Dit wordt ook wel een zakelijk deposito genoemd. Zakelijk sparen doe je vaak tegen rentes. De beste rentes kun je – zeker in deze tijden – het beste even bestuderen. Lees daarbij ook gelijk even de voorwaarden door! De mooiste rentes kunnen namelijk lokkertjes zijn en binnen een paar jaar heel onprettige rentes worden.

Je zakelijke deposito kan direct gevuld worden met geld dat je op dit moment wel in je onderneming hebt zitten, maar niet gebruikt.

Zodra je een bepaald vermogen langere tijd niet denkt te gaan gebruiken, kun je het dus wegzetten op een zakelijke spaarrekening. Wil je wel altijd over dit geld kunnen beschikken? Kies dan voor een vrij opneembare spaarrekening.

 

Rechtsvormen en zakelijk sparen

Wil je zeker weten of jij in aanmerking komt voor een zakelijke spaarrekening? Hieronder volgen de rechtsvormen die een zakelijke spaarrekening mogen openen:

 • Eenmanszaak (ZZP-er)
 • VOF
 • Maatschap
 • Besloten of naamloze vennootschap (BV of NV)
 • Een stichting
 • Een vereniging met volledige rechtsbevoegdheid
 • Een VVE (Vereniging van Eigenaren)
 • Een coöperatie

 

Bij welke bank kun je terecht?

Vrijwel elke bank biedt zakelijk sparen aan. Moeilijk om een zakelijke spaarrekening te vinden hoeft het dus zeker niet te zijn.

Het is nogmaals van harte aan te bevelen om alle partijen naast elkaar neer te zetten. Vergelijk niet alleen de rentes die ze bieden op hun spaarrekeningen, maar bekijk ook de voorwaarden heel goed. Het kan zomaar zijn dat er een minimum of maximum saldo aan de rekening hangt. Zo kan de ene bank een rentevergoeding toekennen tot 100.000 euro, terwijl dat bij een andere bank nog tot 1.000.000 euro is.

Zeker als je aardig wat vermogen hebt zitten in je onderneming, maakt dat veel verschil.

 

Wat zijn de grootste voordelen zakelijk sparen?

Als je kiest voor zakelijk sparen, kies je ook voor twee grote voordelen, namelijk:

 • Je kiest voor een manier waarop geld goed bewaard wordt en veel rente kan krijgen (meer dan wanneer je het op een bedrijfsrekening laat staan)
 • Je blijft rente ontvangen over werkkapitaal waar je momentele geen gebruik van maakt (het stille geld levert dus meer geld op).

In samenwerking met https://zakelijkgeld.nl/zakelijke-rekening/

Author:rentetarievensparen