Home Cryptocurrencies • Tips om te beleggen in Monero

Tips om te beleggen in Monero

Direct Monero kopen of Bitcoin ruilen voor Monero?

Er zijn twee manieren om Monero te kopen, namelijk gelijk kopen met euro’s of Bitcoins kopen en deze omzetten in Monero. Tegenwoordig kan je bij de meeste exchanges direct Monero kopen. Het voordeel is dat je hierbij meestal weinig transactiekosten betaalt. Je moet wel langer wachten voordat de Monero op je account staat. Bitcoin ruilen voor Monero is sneller. Als je dus wilt profiteren van een dip in de koers, is het beter om Bitcoin te ruilen voor Monero. Dit kan vaak zonder een account aan te maken, maar er gaan wel meer transactiekosten mee gepaard. In elk geval is de waarde toegenomen in de laatste maanden. Onthoud echter dat het investeren blijft en zekerheid dus niet gegarandeerd wordt.

Het risico

Investeringen zijn natuurlijk nooit zonder risico, aangezien je altijd kunt verliezen. Je moet niet raar opkijken als mensen plotseling interesse in Monero verliezen. Je moet altijd rekening houden met een mogelijk verlies. Dit is echter niet de verwachting, gezien de stijgende waarde van nagenoeg alle cryptovaluta en het unieke karakter van Monero. Wat verder belangrijk is om te weten is dat Monero populair is voor illegale transacties door de anonimiteit van het netwerk. Voor jou heeft dit niet zo veel gevolgen, maar voor het geheel wel. Je moet jezelf namelijk afvragen of je het wel juist vindt om illegale transacties te ondersteunen via het beleggen in Monero.

Hou de koers in de gaten

Let erop dat de koers van Monero erg onstabiel is. Dit geldt trouwens niet alleen voor deze munt. De koers van alle cryptocurrencies kan heel flexibel zijn, omdat de waarden nooit in verband staan met de conjunctuurbewegingen van de economie. Waar het wel aan gelinkt is, is wat mensen ervoor willen betalen. Dit kan enorm verschillen binnen een klein tijdsbestek. Zo kan het binnen enkele uren enorm gestegen of juist gedaald zijn. Zorg er dus voor dat je op de lange termijn belegt in Monero. Over het algemeen ontstaat er dan een sterke stijging.

Handel via een trading platform

Als je aan beleggen met Monero geld wilt verdienen zonder het te bezitten dan kun je handelen via een trading platform. Dit houdt in dat je erin handelt alsof het een aandeel is. Bij de meeste platforms hoef je maar een klein deel van het bedrag wat je investeert in te leggen, zodat je hoge winstmarges kunt bereiken. Echter kan dit ook gepaard gaan met verlies

Author:rentetarievensparen