Home Cryptocurrencies • Is Trezor nodig om te handelen in Cryptocurrency?

Is Trezor nodig om te handelen in Cryptocurrency?

Wat is Trezor?

Trezor is een hardware wallet, dus een portemonnee in de vorm van een apparaat. Deze sluit je aan om jouw device, een computer, een telefoon of iets dergelijks. Je kunt hier informatie opslaan die vergrendeld worden met een bepaalde sleutel. Je informatie is volledig veilig opgeslagen op dit apparaatje. Ideaal als je wilt handelen in cryptocurrency. Zo kun je verschillende wallets openen op je Trezor, voor allerlei verschillende soorten cryptocurrency. De Trezor geeft jou inzicht in je uitgaven, je transacties, je inkomsten. Zodra je je Trezor met je computer of iets verbindt, kun je deze gegevens inzien.

Waarom moet je Trezor gebruiken?

De cryptocurrency waarin je eventueel wilt investeren, kan natuurlijk gewoon online beheerd worden. Lang niet iedereen heeft zo’n wallet. Wat zijn de voordelen? Waarom zou je zoiets aanschaffen? Het voordeel van Trezor is dat het een hardware is die op een veilige manier jouw gegevens beheert, verwerkt, opslaat en verstuurt. Je vergrendelt alles met codes en het is niet hacker gevoelig. Het is een beveiligde omgeving om je geldtransacties mee uit te voeren. Doordat je de beleggingen in de cryptocurrency op je wallet zet, kun je ze ook offline beheren. Deze worden ook weer vergrendeld en zijn dan niet toegankelijk voor hackers.

Ondersteunt Trezor elk type Cryptocurrency?

Trezor is een goed apparaat van zijn soort. Het doet wat hij moet doen: beveiligen, informatie opslaan, verwerken en beheren. Maar niet elke digitale munteenheid is geschikt om op te slaan op de Trezor. Als voorbeeld is de Bitcoin zeer geschikt voor de Trezor. Deze zijn ook echt op elkaar gericht. Maar Ripple daarentegen heeft een ander apparaat nodig. Welke je daarvoor kunt gebruiken, lees je hier. Voordat je Trezor koopt, is het handig om na te gaan wat je met dit apparaat wilt. Wil je alleen investeren of ook transacties mee doen? Op basis daarvan is Trezor wel of niet een juiste keus.

Author:rentetarievensparen