Home Uncategorized • Hoe betaal je met een creditcard?

Hoe betaal je met een creditcard?

De creditcard is een handige betaalmethode, die vrijwel altijd en overal geaccepteerd wordt. Betalen met een kaart is dan ook vaak de makkelijkste optie. Zeker in het buitenland wordt de creditcard veel gebruikt – als veilig alternatief voor contant betalen. Er zijn grofweg drie manieren te onderscheiden, waarop je met een creditcard kunt betalen: met een handtekening, door te pinnen, en via internet. Daarnaast kun je kiezen voor een normale, of prepaid, bijvoorbeeld deze prepaid Mastercard. Bij laatstgenoemde stort je vooraf een bedrag op de kaart. In dit artikel vind je wat meer informatie over de verschillende betaalmethodes.

Betalen met een handtekening

Met een creditcard kan je betalen met een handtekening. Men maakt bij het betalen een kopie van de kaart zelf, die voorzien moet worden van een handtekening van de kaarthouder. Deze gegevens stuurt de winkelier dan op naar het creditcardbedrijf. Er wordt dus geen gebruik gemaakt van de magneetstrip in de kaart zelf. Dit is de oudste manier van betalen, die je in Nederland niet veel meer ziet, want het betalen met handtekening is niet de meest veilige manier. In het buitenland wordt echter nog wel eens van deze methode gebruik gemaakt.

Pinnen met de creditcard

Meer gebruikelijk is om wél gebruik te maken van de magneetstrip die in de kaart verwerkt is. Met een creditcard kan je in veel winkels, hotels en restaurants pinnen. Dat werkt hetzelfde als met een pinpas: je haalt de kaart door een pinapparaat, dat de gegevens controleert en de betaling goedkeurt. Soms wordt ook nog om een handtekening gevraagd, om de betaling goed te keuren. Deze vorm van betalen is snel, gemakkelijk en veilig.

Online betalen

De creditcard is meegegaan met zijn tijd, en kan ook op internet gebruikt worden. Vergeleken met concurrerende betalingsmethodes, zoals het in Nederland veel gebruikte iDeal, heeft de creditcard vooral als voordeel dat de betaalmethode internationaal geaccepteerd wordt, Het is dus geen probleem om online artikelen uit andere landen of werelddelen te halen. Betalen geschiedt simpelweg door enkele gegevens in te vullen: controle vindt plaats met een veiligheidscode.

Author:rentetarievensparen