Home Cryptocurrencies • Wat is Ripple?

Wat is Ripple?

Ripple is op dit moment de “vierde” in de lijn van cryptomunten. Ripple volgt Bitcoin, Ethereum en Litecoin als meest populaire cryptocurrency. Los van een betaalmiddel is Ripple een technologie die transacties tussen banken eenvoudiger maakt.

Mede door haar toepassing en de keuze om – als enige cryptomunt – niet gedecentraliseerd te zijn, is Ripple erg geliefd bij banken. Grote wereldbanken maken dan ook al gebruik van het achterliggende systeem.

 

XRP

De betaaleenheid van Ripple is XRP. De XRP verhoudt zich een stuk stabieler dan de koersen van Bitcoin en Ethereum. Toch wordt verwacht dat investeren in Ripple’s XRP op de termijn winstgevend kan zijn. Speculanten opperen dat de waarde van Ripple zal stijgen naarmate meer bedrijven het betalingsprotocol gaan gebruiken.

Dit is natuurlijk slechts speculatie.

 

Nieuw in cryptocurrencies?

Ben jij nieuw in cryptocurrencies? Dan kan Ripple voor beginners zeker de moeite waard zijn. Het is een vriendelijke munt met een duidelijk achterliggende technologie. Ripple is makkelijk te begrijpen en aan te schaffen via Nederlandstalige en internationale coin bases.

 

Ripple bewaren

Je wilt je cryptomunten natuurlijk zo veilig mogelijk bewaren. Op diverse hardware wallets, waaronder de Ledger Nano S. kun je zonder problemen en al teveel technische kennis, je Ripple’s bewaren. Hier hoef je niet bang te zijn dat ze gestolen worden of bij een hack verdwijnen.

 

Author:rentetarievensparen