Home Uncategorized • Effectieve urenregistratie: informatief en soms ook lucratief

Effectieve urenregistratie: informatief en soms ook lucratief

Goede urenregistratie wordt nog wel eens ondergewaardeerd. Zonde, want het heeft tal van voordelen. Niet alleen geeft het veel informatie voor de persoon zelfs, ook is het nuttig voor klanten en soms zelfs vanwege financiƫle redenen nuttig.

Voordelen urenregistratie

Met een goede urenregistratie weet u precies aan welke taken hoeveel tijd besteed is. Op deze manier wordt het direct inzichtelijk welke taken (te) veel tijd nodig hebben en kan er ook bepaald worden welke taken het meest winstgevend zijn.

Bovendien is er voor startende ondernemers en zzp-ers een startersvoordeel. Voorwaarde is dat men fulltime werkt aan de onderneming. Dit moet onderbouwd kunnen worden met een urenregistratie. Door de urenregistratie goed bij te houden kan er dus een flink belastingvoordeel behaald worden.

Tenslotte is een urenregistratie ook uitermate nuttig voor de rapportage aan klanten. Klanten willen graag weten waar zij precies voor betalen. Met een gedetailleerde urenregistratie kunnen zij exact zien waar het geld heen gaat. Zeker wanneer de urenregistratie snel paraat is, voorkomt dit soms heftige discussies en wantrouwen.

Software voor urenregistratie

Urenregistratie kan met de hand worden bijgehouden, maar dit is tijdrovend en onoverzichtelijk, waardoor de registratie feitelijk nutteloos wordt. Beter is het om speciale software te hebben voor de registratie. Hierdoor kan snel de tijdbesteding makkelijker worden bijgehouden en bovendien eenvoudiger inzichtelijk gemaakt worden.

Het is goed om zowel uzelf als eventuele werknemers gebruik te laten maken van deze software. Door dit vanaf het begin verplicht te stellen, is iedereen gewend aan het gebruik en wordt de urenregistratie ook accurater bijgehouden.

Author:rentetarievensparen